Новини

Тримай руку на пульсі музичної індустрії разом з нами!

Музичний карантин в Італії. Що чекає Україну?

Коронавірус дістався до північної частини Італії. На сьогоднішній день вже зареєстровано понад 400 хворих, в слідстві чого в постраждалому регіоні ввели карантин.
Скасування концертів та музичних заходів в цих місцях, включаючи Мілан, Венецію, Болонью, Трієст і Турин, обійшлося live-індустрії в 10,5 мільйона євро.
За словами Вінченцо Спери, президента італійської торгової асоціації Assomusica, більші втрати в ланцюжку поставок цього сектора можуть досягати 20 мільйонів євро. І ми зараз говоримо про великі та найбільш іменниті івенти, які включають в себе Венеціанський карнавал та концерти британських лауреатів премії Мейбл, американської рок-групи Algiers, британських рокерів Procol HarumItalian і електронного гурту Tycho, а також італійських артистів Francesca Michielin, Nuclear Tactical Penguins, Negrita, Brunori Sas і Angelo Branduardi та багатьох інших.
Але які ж суми втратять італійці, якщо ми згадаємо про нічне і клубне життя разом з дрібними вечірніми заходами? Впевнені, бюджет матиме недолік з колосальними сумами. І, пам’ятайте, ми зараз говоримо про приблизні втрати тільки на сьогоднішній день. Тому наразі нам лишається сподіватися на поліпшення ситуації в актуальному регіоні.
Що стосується України, за офіційними даними в нашій країні ще не було зареєстровано хворих на новий вірус. Але в разі загострення ситуації сценарій та механіка боротьби з COVID-19 швидше за все буде схожою на попередні практики Китаю та Італії. Найближчими місяцями в Україні не планується глобальних заходів, а до Atlas Weekend та UPark з їх іменнитими хедлайнерами залишається трохи менше півроку, що дає надію на більш світле майбутнє і мінімальні втрати в бюджеті музичної індустрії нашої країни.
Зважаючи на ситуацію нам потрібно більш ретельно дотримуватися холоднокровності, правил запобігання коронавіруса і вміло планувати музичні заходи на найближче майбутнє. Усе буде добре!

 

Контакти

+‭380 (67) 100 15 29‬ info@vamp.org.ua вулиця Січових Стрільців, 37-41, Київ

Вступити в асоціацію або задати питання