Новини

Тримай руку на пульсі музичної індустрії разом з нами!

Чи довго гратиме музика в Берліні?

Через джентрифікацію і зростання міст за останні 10 років в Берліні закрили близько 100 клубів. Ще 25 перебувають на межі зникнення. Ця проблема навіть отримала окрему назву — clubsterben, що в перекладі означає «смерть клубів». На місці колишніх культових місць будуть виростати житлові будинки, а люди в свою чергу стануть менше скаржитися на шум, який їм заважає.
Наразі на державному рівні клуби мають такий же статус, як казино або ігрові зали. Але чи так це насправді? Для більшості людей Берлін відомий у всьому світі своїм нічним життям, починаючи від легендарного нічного клубу Berghain і закінчуючи імпровізованими вечірками.
Щовечора тисячі берлінців та гостей міста направляються в такі популярні місця, як, наприклад, прикрашений графіті колишній вагоноремонтний завод RAW, що знаходиться в східній частині міста, яка колись знаходилася під владою комуністів, а тепер в цьому місці зосереджені клуби, бари і пивні на відкритому повітрі.
Там, в залах і депо, розташованих уздовж залізничних колій, люди танцюють реггі, панк-рок, денсхолл, хардкор, метал, реп, хіп-хоп і техно в клубах з такими назвами, як Cassiopeia або Suicide Circus.

Крім того, берлінські клуби — вагоме джерело фінансування місцевої економіки. Щорічно тільки Берлін відвідують близько 3 мільйонів туристів, охочих розважитися в місцевих клубах. У минулому році бюджет Берліна поповнився на 1,5 мільярда євро завдяки нічним клубам.

Що ж буде далі? Чи довго гратиме музика? На даному етапі нічні клуби Берліну хочуть отримати такий же культурний статус, як оперні театри і музеї. Таким чином вони бажають захистити себе від можливого закриття. Над цим працює спеціальна ініціативна група, якій небайдуже нічне життя німців та туристів. Вони проводять кампанії на підтримку культурного статусу клубів і вимагають визнання з боку влади.

Реальність цих змін існує, адже вище згаданий легендарний берлінський техно-клуб Berghain вже отримав культурний статус в 2016 році. Тому шанс на збереження нічного життя у міста є і це, звичайно, прекрасна новина.

 

Контакти

+‭380 (67) 100 15 29‬ info@vamp.org.ua вулиця Січових Стрільців, 37-41, Київ

Вступити в асоціацію або задати питання